• 002
  • 003
  • 004
  • 002
  • 004
   

 

Filosofie

 
 
 
 

 

 

 

 

Azura, opgericht in 1976, is een niche touroperator die zich in de loop der jaren gespecialiseerd heeft in wat zich het best laat omschrijven als “belevingsreizen”.

Deze GROEPSREIZEN richten zich tot specifieke doelgroepen en worden begeleid door gespecialiseerde reisleiders.

Een aantal van deze sterke programma’s wordt aangeboden onder de noemer “A C E” dat staat voor
Actief Cultuur en Extra.

Actief
Reizen waarbij een bepaalde activiteit centraal staat, maar ook andere belevingselementen aan bod komen:

FIETSREIZEN worden uitgevoerd met huurfietsen en zijn toegankelijk voor de gemiddelde fietser. Men hoeft dus niet bijzonder getraind te zijn. We flaneren zowel langs de Rijn als dat we rondtrekken op Mallorca.

MOTORREIZEN in beperkte groepjes met dagelijkse routes van maximum 300 km. Geen autosnelweg, maar afwisselend gebruik van bevallige secundaire en lokale wegen doorheen de mooiste bochtenrijke landschappen.

WANDELREIZEN worden georganiseerd op telkens weer een andere bestemming. Zo kwam zowel Mallorca als Madeira al aan bod maar ook Tirol in Oostenrijk en Sauerland in Duitsland.

SKIREIZEN organiseren wij al vele jaren naar onze vaste stek in het Oostenrijkse Stumm (Tirol). Beginnelingen, ervaren skiërs, langlaufers én sneeuwwandelaars komen er aan hun trekken.

OMNISPORTREIZEN zijn gericht op wie niet fanatiek met sport bezig is, maar verantwoord actief wil zijn. Op het programma staan, afhankelijk van de bestemming, boogschieten, petanque, tennis en zoveel meer…


Cultuur
Dankzij een uitgebreid wereldwijd netwerk aan professionele contacten slaagde Azura er in een aantal oorspronkelijke programma’s samen te stellen onder de noemer “Anders bekeken”.

Bestemmingen zijn o.a. Albanië, Wolgacruises, Sri Lanka en Zuid Afrika.

Extra
Sommige van de belevingsreizen van Azura hebben wel een zeer specifiek karakter. Zo organiseren wij al meer dan tien jaar reizen voor mensen met een handicap en medisch begeleide reizen.