Schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief:
 
 
Ontdek onze promoties.
 
  • 002
  • 003
 

Goed om weten

 

 

Als gevolg van een nieuwe procedure zijn alle reizigers die de Verenigde Staten willen bezoeken, vanaf 12 januari 2009 verplicht toestemming te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization).
Bij Uw reisdocumenten vindt U de nodige informatie om deze verplichte formaliteit, eventueel met de hulp van Uw reisagent, correct en op tijd uit te voeren.
Meer info op: https://esta.cbp.dhs.gov/

 

Reisdocumenten
Personen met Belgische nationaliteit hebben toelating tot de Verenigde Staten zonder visum indien zij in het bezit zijn van een geldige reispas (minstens geldig tot 1 dag na terugkeer) en conform volgende voorwaarden:

  • indien uitgegeven tussen 26 oktober 2005 en 26 oktober 2006: machine leesbaar paspoort met digitale foto.
  • indien uitgegeven vanaf 26 oktober 2006: machine leesbaar paspoort met digitale foto en chip.

Alle kinderen, ook baby’s, moeten in het bezit zijn van een internationale pas. Jongeren onder de 18 jaar die reizen zonder hun ouders moeten bovendien drager zijn van een getuigschrift uitgaande van de gemeente dat hen toelating geeft het land te verlaten.

Naargelang uw nationaliteit, gelieve contact op te nemen met het Consulaat van de Verenigde Staten, Regentlaan 27 te 1000 Brussel -

Tel. 02/508.24.54
Fax 02/512.36.44
Voor meer informatie, zie website: www.usembassy.be

Toeristische documentatie
Visit U.S.A. Tourism Center - PO Box 1, Berchem 3, 2600 Berchem
Fax. 03/230.09.14
E-mail : info@visitusa.org
Website : www.visitusa.org


Uur
In Oost-Amerika : - 6 u t.o.v. België
In Centraal-Amerika : - 7 u t.o.v. België
In West-Amerika : - 9 u t.o.v. België

Deviezen
Neem uiteraard US dollars mee, in baar geld of travellercheques, zoals u verkiest.
Een kredietkaart is onontbeerlijk voor een verblijf in de V.S., zij dient als waarborg bij het huren van een wagen en wordt automatisch gevraagd voor het afrekenen in de hotels. Bijna alle kaarten worden aanvaard.

 


Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldige reispas (minstens geldig tot 1 dag na Uw terugkeer). Indien U via de Verenigde Staten reist: zie Reisdocumenten V.S.
Het Canadees visum is niet verplicht voor personen met een Belgische nationaliteit.
Alle kinderen, ook baby’s, moeten in het bezit zijn van een internationale pas. Jongeren onder de 18 jaar die reizen zonder hun ouders moeten bovendien drager zijn van een getuigschrift uitgaande van de gemeente dat hen toelating geeft het land te verlaten.
Voor meer inlichtingen kunnen personen met de Belgische nationaliteit zich wenden tot de Canadese ambassade, Tervurenlaan 2 te 1040 Brussel - Tel. 02/741.06.20.
Personen met een andere nationaliteit kunnen zich wenden tot de Canadese ambassade, 35 avenue Montaigne, 75008 Paris -
Tel. 33/1/44.43.29.16.

Toeristische documentatie
Commerciële dienst van de Canadese ambassade, Tervurenlaan 2, 1040 Brussel - Tel. 02/741.06.23 - Fax 02/741.06.06

Uur
Québec & Ontario: - 6 u t.o.v. België
Alberta: - 7 u t.o.v. België
British Columbia: - 9 u t.o.v. België

Deviezen
Neem vanzelfsprekend Canadese dollars mee, in baar geld of traveller cheques, zoals u verkiest. Bij een individuele reis is een kredietkaart onontbeerlijk, zij dient als waarborg bij het huren van een wagen en wordt automatisch gevraagd voor het afrekenen in de hotels. Bijna alle kaarten worden aanvaard.
Het is nagenoeg onmogelijk om met cheques te betalen, zelfs indien getrokken op een Amerikaanse bank! De US dollar wordt overal aanvaard maar u doet verlies bij het wisselen.