Schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief:
 
 
Ontdek onze promoties.
 
  • 002
  • 003

 

Duitsland

 
Het Zwarte Woud
 
Vertrek: 27 mei en 22 juli 2019 - 4 dagen (3 nachten)  

 

Het Zwarte Woud is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Duitsland. Terecht, want het is een streek vol afwisseling met bossen en merern, vakwerkhuizen…en “Gemütlichkeit”.. Het Zwarte We bezoeken o.m.  de watervallen van Triberg, en het natuurgebied van de Schwarzwald Hochstrasse met de Mummelsee. We logeren in hotel Bären in Oberharmersbach. µ

DAG 1: BELGIË - OBERHARMERSBACH I (520KM)
Afreis vanuit centrale vertrekplaats om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Door de Savernestreek naar Offenburg en langs het Kinzigtal naar Oberharmersbach. Middagmaal in de vorm van een “Vesperplatte” en check-in in hotel Bären***. Nadien “Kirschtortenseminar mit Zertifikat” en proeverij van Scharzwälder Kirschtorte met koffie. Welkomstdrankje, avondmaal en logies.

DAG 2 : FREUDENSTADT - MUMMELSEE I (120KM)
Ontbijtbuffet. Via Bad Peterstal en Kniebis naar Freudenstadt. Nadien over de Schwarzwälder Tälerstrasse via Baiersbrunn en Raumünzach naar de Mummelsee op ruim 1000m hoogte. Middagmaal en vrije tijd voor korte wandeling langs het meer. Daarna via Allerheiligen (fotostop) en Oppenau naar Oberharmersbach voor “Schnapsprobe beim Schwarzwaldbauern” en proeverij van enkele “Schnäpse”. Avondmaal en logies.

DAG 3 : SCHONACH - TRIBERG - WOLFACH I (100KM)
Ontbijtbuffet. Via Haslach naar Schonach voor bezoek aan de grootste koekoeksklok ter wereld bij de familie Eble. Verder naar het kuuroord Triberg. Wandeling langs de Triberger Wasserfälle. Bezoek aan het Schwarzwaldmuseum. Via Hornberg naar Wolfach waar middagmaal. Bezoek aan de Dorotheenhütte, een ambachtelijke glasblazerij en aan het museum. Terug naar Oberharmersbach waar vrije tijd. Avondmaal, dansavond met live muziek en logies.

DAG 4 : OBERHARMERSBACH - DURBACH - BELGIË (535KM)
Ontbijtbuffet. Langs Lautenbach naar het panoramapunt Staufenberg. Verder naar Durbach aan de Badische Weinstrasse en bekend om de wijnen  “Durbacher Clevner” en de “Klingelberger”. Bezoek aan de Durbacher Winzegenossenschaft, de grootste wijnproducent van de regio en proeverij van de plaatselijke wijnen. Middagmaal. Over de Rijn en de Franse grens en via Straatsburg naar Thionville en Arlon, avondstop. Over Namen naar centrale afreisplaats. Aankomst omstreeks 20u30.

Vertrekplaatsen: Antwerpen, Hasselt, Gent en Brugge.

HOTEL BÄREN*** is rustig gelegen aan de rand van het dorpje Oberharmersbach
Faciliteiten: traditioneel familiehotel in Schwarzwaldstijl met receptie, lift, restaurant, bar, Biergarten Kamers met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon.

Inbegrepen: transfer van vertrekplaats naar centrale afreisplaats, de autocarreis zoals beschreven, welkomstdrankje “Kirschtortenseminar” en proeverij Schwarzwälder Kirschtorte met koffie bezoek/proeverij producent Schnaps bezoek en proeverij Durbacher Winzergenossenschaft dansavond met live muziek. Vol pesnion met ontbijtbuffet en driegangen maaltijden met menukeuze (vanaf dag 2). “Vesperplatte” als lunch dag  op dag 1. Vol pension van lunch 1e dag t/m lunch 4e dag.
Te voorzieneniet inbgrepen inkomgeden ca. € 25 (richtprijs op basis tarieven 2018)

Prijs per persoon (minimum 25 deelnemers)
 
2-persoonskamer
toeslag 1-persoonskamer
 
27 mei 2019
499 €
+ 35 €
22 juli 2019
499 €
+ 35 €


 
De romantische Rijnvallei
 
Vertrek: 28 juni en 7 oktober 2019 - 3 dagen (2 nachten)  

Romantiek, gezelligheid, wijn, burchtruïnes, vele sagen en legenden en tal van idyllische dorpjes zijn de voornaamste blikvangers van deze schilderachtige vallei. We maken een boottocht  vanuit Boppard over Sankt Goarshausen met de Loreleirots tot het wijnstadje Rüdesheim. Tijdens de heenreis rijden we door de meanderrijke Ahrvallei en op de terugreis bezoeken we de legendarische Nürburgring. Verbljjf op de Rijnvoever in Boppard.

DAG 1: BELGIË -  KOBLENZ - BOPPARD I (345KM)
Afreis om 6u vanuit centrale vertrekplaats . Via Aken, koffiepauze. Langs Kerpen naar Koblenz. Wandeling in Koblenz tot aan het Deutsches Eck, de monding van de Moezel in de Rijn met panorama op het slot Ehrenbreitstein. Vrije lunch. Om 14u langs de linkeroever van de Rijn naar Boppard. Vrije tijd aan de Rijn of mogelijkheid voor bezoek aan de Kurfürstliche Burg Boppard. Avondmaal en logies in het Bellevue Rheinhotel****.

DAG 2 : RÜDESHEIM I (100KM)
Ontbijtbuffet en boottocht (4 uur) naar Rüdesheim. We varen langs de Loreleirots, kastelen, burchtruïnes, wijngaarden, fraaie uitzichtpunten. Middagmaal aan boord. Ontscheping te Rüdesheim, met de Drosselgasse en de vele wijnlokalen. Vrije tijd. Per veer van Rüdesheim naar Bingen en verder langs de linkeroever van de Rijn terug naar Boppard. Avondmaal en logies.

DAG 3 : BOPPARD - NÜRBURGRING - AHRWEILER - MAYSCHOSS – BELGIË  (380KM) Ontbijtbuffet. Via Winningen en Kempenich naar de Nürburgring. Geleid bezoek aan het legendarische racecircuit. Verder naar de Ahrvallei. Middagmaal in Altenahr. Door de kronkelende Ahrvallei naar Mayschoss. Bezoek met proeverij in de Winzergenossenschaft, een van de oudste wijnkelders van Duitsland. Terugreis via Kerpen en Aken. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

Vertrekplaatsen: Antwerpen, Hasselt, Gent en Brugge.

Bellevue Rheinhotel***** is een luxueus hotel direct aan de Rijnoever gelegen.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurants Le Bristol en Le Chopin, zonneterras, bar Papillon, wijnkelder, fitness- en wellnessruimte met binnenzwembad, sauna, hamam, gratis Wifi KAMERS standaardkamer met badkamer met bad of douche, haardroger, badmantel, telefoon, tv, safe, minibar. Maaltijden: ontbijtbuffet en driegangen maaltijden.

Inbegrepen in de prijs: vanuit gekozen vertrekplaats naar centrale afreisplaats, autocarprogramma zoals beschreven, vol pension van diner dag 1 tot en met lunch dag 3, bezoek en proeverij Mayschoss, boottocht van 4 uur met middagmaal op de Rijn, geleid bezoek Nürburgring en gebruik  van de wellness in het hotel.

 

Prijs per persoon (minimum 25 deelnemers)
 
2-persoonskamer
toeslag 1-persoonskamer
 
28 juni2019
470 €
+ 40 €
27 oktober 2019
470 €
+ 40 €