Schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief:
 
 
Ontdek onze promoties.
 
  • 002
  • 003
  • 003
 

Noorwegen

 

11 daagse reis - Vertrek: 26 augustus 2018

 
         
 
Unieke combinatie van autocarreis met cruise van Color Line en Hurtigruten,
uitgelezen hotel met panoramische uitzicht over de fjorden, meren en bergen,
centraal gelegen hotels in Bergen
   

Dag 1: vanuit vertrekplaats naar Bremen: Via opstapplaatsen Kortrijk, Gent en Antwerpen via Venlo, Duisburg en Osnabruk (vrij middagmaal) naar Bremen. Aankomst in de namiddag, avondmaal en overnachting in Hotel Courtyard by Marriot****.

Dag 2: Bremen - Kiel- Oslo: Via Hamburg naar Kiel waar we rond de middag inschepen op de luxe ferryboot van Color Line. Afvaart om 14u00 richting Oslo.

Dag 3: Oslo - Elverum: Na het ontbijt ontscheping in Oslo, verkenning van de stad met plaatselijke gids. Ons bezoek eindigt in het Vigelandpark met mogelijkheid voor lichte lunch. Wij verlaten Oslo en via het Mjösa meer en bereiken Elverum waar avondmaal en overnachting in het Scandic Elgstua Elverum Hotel****.

Dag 4: Elverum – Trondheim: Eerste halte in het olympisch stadje Lillehammer, daarna Ringebu en vervolgens genieten we van de meer dan 2000 m hoge bergen van het Rondane nationaal park en van de Dovrefjell. Daarna naar de universiteitsstad Trondheim waar we worden opgewacht door onze lokale gids. Overnachting en avondmaal in het Scandic Lerkendal Hotel****.

Dag 5: per schip van de Hurtigruten naar Kristiansund: Boottocht met schip van de Hurtigruten langs de westkust van Noorwegen, een deel van de route Bergen-Kirkenes, sinds 1893 postschipverbinding en vandaag aanzien als mooiste zeeroute ter wereld. Bezoek aan Kristiansand en vervolgens avondmaal en overnachting in het Scandic Kristiansund Hotel****.

Dag 6: Kristiansund - Geirangerfjord: Via een spectaculaire weg de “Atlantershavsveien” over acht bruggen van eiland naar eiland langs de vaak ruige Atlantische Oceaan en met fantastische uitzichten. ’s Namiddags afdaling via de “Ørnevegen” (Arendsweg) met adembenemend uitzicht op de Geiranger Fjord. Avondmaal en overnachting in het Geiranger Union Hotel****.

Dag 7: Geiranger – Sognefjord: Wondermooie cruise op de Geirangerfjord. Daarna bezoek aan de “Koning der Fjorden”, de Sognefjord, zich meer dan 204 km landinwaarts uitstrekkend en één der langste fjorden ter wereld. Avonmaal en verblijf in het Kviknes Hotel****, wondermooi in Zwitserse stijl gebouwd direct aan de Sognefjord.

Dag 8: Sognefjord – Bergen: Met de ferry naar Vangsnes. Via Vik en het berglandschap van de “Vikafjells”, de Tvinnefossen waterval, naar Bergen(UNESCO werelderfgoed). Avondmaal en overnachting in het centraal gelegen Zander K Hotel****.

Dag 9: Bergen – Oslo: Via één der langste hangbruggen ter wereld over de Hardangerfjord, bereiken we de 180 m hoge “Vöringfoss”-waterval. Langs diepblauwe meren door het lieflijke Hallingdal, naar de Noorse hoofdstad Oslo. Avondmaal en overnachting in het prachtig en centraal gelegen Scandic Solli Hotel****.

Dag 10: Oslo – Kiel: Na het ontbijtbuffet bezoeken we nog een paar interessante bezienswaardigheden in Oslo. Om 14u00 vertrekken we met de Luxe ferryboot van Color Line naar Kiel in Duitsland. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 11: Kiel – afstapplaatsen: Na het ontbijtbuffet ontschepen wij in Kiel terugreis via Hamburg en Hannover (vrij middagmaal) naar Duisburg en verder naar de verschillende afstapplaatsen.

Inbegrepen: 11-Daagse reis in half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag – alle vermelde uitstappen – de overtocht heen en terug in tweepersoons luxe binnencabines – alle ferrypassages in Noorwegen – Cruise met de Hurtigruten tussen Trondheim en Kristiansund – Cruise op de Geirangerfjord – vervoer met luxecar – Plaatselijke gidsen in Oslo, Trondheim en Bergen – Nederlandstalige begeleider voor de volledige rondreis – btw en taksen – annulatieverzekering in geval van ziekte.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven en dranken – Toegangstickets

 

Prijs per persoon (minimum 25 deelnemers)
Afreis
2-persoonshut /kamer
toeslag single hotel/boot
26 augustus 2018
€ 1899
toeslag € 699