Schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief:
 
 
Ontdek onze promoties.
 
  • 002
  • 003
 

Zuid-Afrika

 
 
De hoogtepunten  
Rondreis, half penison: 13 dagen (10 nachten)  

 

Een bijzonder indrukwekkende rondreis in een land dat je ooit moet hebben bezocht. Once in a lifetime...!

Dag 1:
HEENVLUCHT JOHANNESBURG
Vlucht vanuit Brussel met Qatar Airways naar Johannesburg (via Doha.)

Dag 2:
JOHANNESBURG-PRETORIA
Aankomst op de luchthaven van Johannesburg en onthaal door de lokale Azura-vertegenwoordiger. HET APARTHEID MUSEUM ET SOWETO CITY: Bezoek aan het museum van de apartheid dat de periode van de 20ste eeuw schetst waarin duizenden hun leven hebben geofferd om een verenigd volk. Vervolgens gaan we naar Soweto, een van de bekendste ‘townships’ rond Johannesburg. Transfer naar het Indaba hotel **** in Pretoria (of gelijkwaardig). Avondmaal.

Dag 3:
PRETORIA - KRUGER PARK
Onderweg CITY TOUR VAN PRETORIA: bezoek aan het ‘Voortrekker Monument’, een enorm gedenkteken opgedragen aan de ‘Boers’, dat de geschiedenis van de ‘Grote Trek’ vertelt. Rondleiding in de residentie waar Paul Kruger leefde tijdens zijn presidentschap van 1883 tot 1900. De uitstap eindigt op Church Square, waar het standbeeld van Paul Kruger uitkijkt op het plein, omringd door mooie, openbare gebouwen, zoals de ‘Oude Raadsaal’ • Vertrek naar de provincie Mpumalanga . Facultatieve lunch onderweg. Aankomst in de Nkambeni Private Tented Lodge*** (of gelijkwaardig). Verblijf in tenten met vaste bodem, op palen, die verspreid liggen in de tuin. NACHTSAFARI: Vertrek voor een safari bij zonsondergang in het Kruger Park per open 4x4. Kennismaking met de plaatselijke fauna die bij zonsondergang voedsel en een drinkplaats zoekt. Avondmaal in het hotel.

Dag 4:
KRUGER PARK
NATIONAAL PARK DE BLYDE RIVIER & PILGRIM’S REST: bezoek aan de beroemdste plaats van Oost-Transvaal waar de Blyde Rivier een ravijn van meer dan 800 m heeft uitgesleten. Hier heeft de natuur onvoorstelbaar mooie geologische formaties geschapen zoals de drie ‘Rondavels’, cilindrische rotsen die bedekt zijn met een graskoepel, en de ‘Bourke’s Luck Potholes’, reuzengaten uitgehold in de rots. Aan ‘God’s Window’ heeft u een prachtig panoramisch zicht over de canyon . Halte in Pilgrim’s Rest, een charmant klein dorpje met 115 inwoners dat dateert uit de tijd van de goudkoorts! Facultatieve lunch. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Dag 5:
KRUGER PARK
OP ZOEK NAAR DE ‘GROTE VIJF OP ZOEK NAAR DE ‘GROTE VIJF’: ‘s Ochtends vroeg vertrek met een 4x4-terreinwagen om op zoek te gaan naar de ‘Big ive’: de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de kafferbuffel. Maar ook tal van andere dieren: zebra’s, impala’s, bavianen, giraffen ... en met een beetje geluk zelfs jakhalzen, jachtluipaarden, hyena’s, wilde honden en andere prinsen van de Afrikaanse savanne. Facultatieve lunch in het park.
Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Dag 6:
KRUGER P.–JOHANNESB. GEORGE-KNYSNA
Transfer naar de luchthaven van Johannesburg en vlucht naar George. Facultatief middagmaal onderweg. Onthaal op de luchthaven door de lokale Azura-vertegenwoordiger en transfert naar Knysna. Intrek in het hotel Knysna Hollow *** (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting.

Dag 7:
KNYSNA – TSITSIKAMMA - KNYSNA
HET NATIONAAL PARK VAN TSITSIKAMMA, is een Nationaal Park dat zowel in zee als op het vasteland gelegen is. Het strekt zich uit over 100 km langs de kustlijn en beslaat 5 km steile kliffen en kustheuvels afgeboord met een plateau. Tijdens de wandeling in het park ontdekt men een uitzonderlijke fauna en flora met bomen die meerdere eeuwen oud zijn en overblijfselen uit de prehistorie. Facultatief middagmaal in het park. Facultatieve uitstap: boottocht in de Baai van Plettenberg. Vervolgens aan boord van een boot op ontdekking in de baai van Plettenberg om dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen te zien (€770 rand/pp). Terugkeer naar Knysna in de namiddag. Avondmaal en overnachting.

Dag 8:
KNYSNA - OUDTSHOORN
Daarna tijd voor het dorpje KNYSNA, de groene parel van de Tuinroute, gelegen tussen zee en bergen. Facultatief middagmaal .Daarna vertrek naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad, waar bezoek aan de Highgate- struisvogelboerderij. Intrek in het hotel Oudtshoorn Inn*** (of gelijkwaardig) voor vondmaal en overnachting.

Dag 9:
OUDTSHOORN - KAAPSTAD
Bezoek aan de CANGO-GROTTEN, wandeling door verscheidene immense zalen waarin de natuur gedurende duizenden jaren een intrigerend kunstwerk heeft geschapen. Vertrek naar Kaapstad op het einde van de dag. Intrek in The Strand Tower Hotel**** (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting.

Dag 10:
KAAPSTAD Verkenning van Kaapstad. Het Kaapse landschap wordt gedomineerd door het beroemde silhouet van de Tafelberg. Een kabelbaan loopt naar de top, vanwaar zich een adembenemend uitzicht over de stad ontrolt; Daarna bezoek aan de tuinen van Kirstenbosch, één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld. Halte in de vissersdorpje van Houtbay. Terug op zeeniveau rijden we langs de befaamde Chapman’s
Peak. Deze weg werd volledig uit de rotsen gehouwen en biedt een adembenemend zicht over de Oceaan. Vervolgens op weg naar het natuurreservaat
van Kaap de Goede Hoop. Na de facultatieve lunch wandeling die eindigt bovenop de rotspunt van de Kaap. Onderweg krijgt men prachtige kustlandschappen te zien en is er ook kans om elanden, struisvogels, bavianen en pinguïns te zien. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 11:
KAAPSTAD
DE WIJNROUTE: de laatste jaren heeft de Westelijke Kaap een bijzondere reputatie verworven in de wijnteelt. De wijngaarden die zich ten oosten van Kaapstad uitstrekken, vormen prachtige landschappen. Langs de heuvels rijden we naar Stellenbosch, beroemd om zijn wijnen boomgaarden die het ritme bepalen van dit charmante stadje van witgekalkte huisjes met strooien daken. Wijn- en kaasdegustatie. Facultatief middagmaal, terugkeer naar Kaapstad en vrije tijd op de Victoria en Alfred Waterfront . Bezoek aan de Hugenoten museum . Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 12:
KAAPSTAD EN TERUGVLUCHT
Vrije ochtend. In de namiddag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa (via Doha.)

Dag 13:
TERUGVLUCHT
Aankomst in Brussel.

Inbegrepen (minimum 20 deelnemers): Heen- en terugvlucht met Qatar Airways in economy class vanuit Brussel. Luchthaventaksen aan € 84,62/pers & de fueltoeslagen aan € 234,-00/pers (van toepassing op 01/10/2017). Binnenlandse vlucht. Transfers luchthaven-hotel- luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma. Logies en maaltijden (10 ontbijten en 10 avondmalen) in de vermelde hotels of gelijkwaardige. Uitstappen zoals vermeld in het programma. Het vervoer van de bagage beperkt tot het maximumgewicht aangegeven door de luchtvaartmaatschappij. Annuleringsverzekering in geval van ziekte. Bijstand ter plaatse door een Nederlandstalige gids.

Niet inbegrepen: dranken en maaltijden niet voorzien in het programma. kosten van een kruier, de fooien van gids en chauffeur, de persoonlijke uitgaven, de niet voorziene transportkosten.

 

Prijs per persoon (minimum 20 deelnemers)
 
2-persoonskamer
1-persoonskamer
 
9 oktober 2018
2899 €
+ 260 €